Tarihe Göre Filtrelenen Öğeler Kasım 2020 - Bursa Basketbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği
Pazartesi, 02 Kasım 2020 00:00

Basketbolun Efsane İsmi Vefat Etti

Yalçın Granit Hakkında
17 Eylül 1932 doğumlu olan Yalçın Granit, Ali Sami Yen’in teklifiyle; Galatasaray’ın ilk profesyonel basketbolcusu olmuş ve meşhur ‘Yenilmez Armada’’nın yıllar boyunca kaptanlığını yapmıştır. Fransa şampiyonu Paris Racing formasını terleterek, Avrupa’da oynayan ilk Türk oyuncu olma unvanını alan Granit ayrıca; 68 kez de A Milli formayı giymiştir.

Yalçın Granit; oynadığı tüm yıllarda sayı krallığı yarışında bulunduğu gibi; Fenerbahçe – Galatasaray ezeli rekabetinin tarihinde 41 sayıyla bir maçta en çok sayıyı atmış ve Avrupa Şampiyonaları tarihinde de sayı krallığı yarışında iki defa dereceye girmiştir. 

Darüşşafaka’nın basketbol şubesini kuran, kulübün tek İstanbul şampiyonluğunu kazandıran, İTÜ basketbol şubesinin temellerini atan Yalçın Granit, yüzlerce oyuncunun da yetişmesini sağlamıştır. Eczacıbaşı’nı dördüncü ligden birinci lige taşıyan, Galatasaray’da şampiyonluklar yaşayan ve yıllar boyunca A Milli Takımımızı yöneten Yalçın Granit, yine uzun yıllar Türk basketboluna önemli hizmetlerde bulunmuştur. 

 

Bursa Basketbol Hakem ve Gözlemcileri olarak Granit ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

Bursa Basketbol Hakemleri ve Gözlemcileri Yönetim Kurulu

Kategori Bizden Haberler