Tarihe Göre Filtrelenen Öğeler Mart 2021 - Bursa Basketbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği

FIBA, pandemi nedeniyle ertelenen ve 23 Temmuz - 8 Ağustos 2021 tarihleri arasında Japonya'da düzenlenecek olan Tokyo Olimpiyat Oyunları için hakemimiz Yener Yılmaz'ı görevlendirdi.

Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda Yener Yılmaz ile birlikte Avrupa kıtasından 10, Afrika kıtasından 2, Asya kıtasından 6, Amerika kıtasından 10, Avustralya kıtasından 2 hakem olmak üzere toplam 30 hakem görev yapacak.

Avrupa'nın en önemli basketbol organizasyonlarında ülkemizi temsil eden hakemlerimiz, Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi beşinci kez gururlandıracak. Dünyada milli takım basketbolunun zirvesi olarak görülen Olimpiyat Oyunları'nda daha önce dört hakemimiz görev almıştı. 1948'de Londra Olimpiyat Oyunları'nda görev alan ilk Türk hakem Naili Moran'ın ardından 1952 Helsinki Olimpiyat Oyunları'nda Turgut Atakol, 1976 Montreal Olimpiyat Oyunları'nda Hüsamettin Topuzoğlu ve 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda da Recep Ankaralı ülkemizi temsil etmişti. Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda görev yapacak hakemimiz Yener Yılmaz, bu alanda beşinci Türk hakemi olacak.

Yener Yılmaz hakkında
1981 Ankara doğumlu Yener Yılmaz, Bilkent Üniversitesi Siyaset Bölümü mezunudur. 1999 yılında hakemliğe başlayan Yılmaz, 2003 yılında A klasmanına yükselmiş ve gösterdiği başarıyla birlikte 2013 yılında FIBA kokartı almıştır. 

Yener Yılmaz kariyeri boyunca 2014 ve 2018'de olmak üzere iki kez FIBA Kadınlar Dünya Kupası, 2019 yılında da FIBA Erkekler Dünya Kupası'nda görev yapmıştır. Başarılı hakem EuroBasket 2017'de de düdük çalarken, alt yaş kategorilerinde 4 kez dünya şampiyonalarında görev almış ve yine alt yaş kategorilerinde Avrupa Şampiyonaları'nda düdük çalmıştır. Yener Yılmaz ayrıca 2018 yılında Sidigas Scandone Avellino – Umana Reyer Venezia arasında oynanan FIBA Europe Cup finalinde görev almıştır.

Bursa Basketbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği ailesi olarak;

Türk Basketbol Hakemliğini Tokyoda temsil edecek olan Yener Yılmaz 'a gönülden başarılar dileriz.

BBHGD 
Yönetim Kurulu 

 

 

 

kaynak:tbf.org.tr

 
 
 
 

 

Kategori Bizden Haberler

FIBA, Letonya'da düzenlenecek 19 Yaş Altı Erkekler Dünya Kupası organizasyonunda iki hakemimize görev verdi. 3-11 Temmuz 2021 tarihleri arasında Letonya'nın Riga ve Daugavpils şehirlerinde gerçekleştirilecek turnuvada, A klasman hakemlerimizden Özlem Yalman ve Kerem Baki düdük çalacak.

19 Yaş Altı Erkekler Dünya Kupası’nda FIBA tarafından 28 hakem görevlendirildi. Turnuvada Özlem Yalman ve Kerem Baki ile birlikte Avrupa kıtasından 10, Afrika kıtasından 3, Asya kıtasından 4, Amerika kıtasından 10 ve Avustralya kıtasından 1 hakem görev yapacak.

Rüştü Nuran 19 Yaş Altı Kadınlar Dünya Kupası’nda Görev Yapacak
FIBA eğitmeni ve hakem değerlendiricisi Rüştü Nuran da Macaristan’ın Debrecen kentinde 7-15 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek 19 Yaş Altı Kadınlar Dünya Kupası organizasyonunda görev yapacak. 16 takımın katılım hakkı kazandığı turnuvada 28 hakem düdük çalacak.

Bursa Basketbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği ailesi olarak;

Müsabakaları yönetecek Hakemlerimize ayrıca FIBA eğitmeni ve hakem değerlendiricisi görevini yapacak Rüştü Nuran başarılar dileriz.

BBHGD 
Yönetim Kurulu 

 

 

 

kaynak:tbf.org.tr

Kategori Bizden Haberler
Cuma, 26 Mart 2021 00:00

Geçmiş olsun Recep Ankaralı

MHK Başkanı Recep Ankaralı geçtiğimiz cumartesiyi pazar gününe bağlayan gece rahatsızlanarak hastaneye başvurmuş ve kalk krizi geçirdiği anlaşılmıştır.
Geçirdiği kalp krizi sonucu 4 gün hastanede kalan Recep Ankaralı gerekli tedaviler uygulandıktan sonra taburcu edilmiştir.
Bursa Basketbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği ailesi olarak MHK Başkanımız Recep Ankaralı'ya geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.
BBHGD 
Yönetim Kurulu 
 
Kategori Bizden Haberler
Pazartesi, 22 Mart 2021 00:00

BBHGD Olağan Genel Kurulu

Derneğimiz olağan genel kurul toplantısı 21.03.2021 tarihinde saat 12:00 de Nilüfer Belediyesi Karaman Dernekler Yerleşkesi Karaman Mh. Fulya Sk. No:1 Nilüfer-BURSA adresinde yapıldı.

Üyelik görevini yerine getiren katılımcılar arasında yapılan olağan genel kurulumuz, geçmiş dönem yönetim ve denetim kurulunun ibrası yapmıştır.

Yapılan oylama sonucunda oy birliği ile yeni dönem yönetim ve denetim kuruluna aşağıdaki isimler seçilmiştir.

 

 

YÖNETİM KURULU                          DENETİM KURULU

Mustafa YILDIRIM                            Zuhal ATSÜREN

Hakan BEŞTEPE                             Ayhan Gence YAYLI

Erşan KARTAL                                 Ahmet AKBAŞ

Günay YAYLI

Can ATSÜREN

Kategori Bizden Haberler

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 106. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 Türkoğlu mesajında şu ifadeleri kullandı:
“106 yıl önce bugün milletimiz şanlı bir destan yazmış, dönemin en donanımlı ordularını Çanakkale’de dize getirmiştir. Çanakkale Zaferi, tarihin akışını değiştirmekle kalmayarak; bu topraklarda birlik ve beraberlik duygularını yeniden filizlendirmiş, Kurtuluş Savaşı’mıza ilham veren mücadele ruhunun doğuşuna vesile olmuştur.

Yurdun her yerinden vatan için cepheye koşan yüz binlerce kahraman, ‘Çanakkale geçilmez’ sözünü bütün dünyanın hafızasına silinmez biçimde kazıyarak tarihimizde bir gurur abidesi olarak yerlerini almıştır. Çanakkale ruhu, ülkemiz ve milletimiz için çalışırken her daim rehberimiz, vatanımıza karşı beslediğimiz sorumluluk duygusunun kaynağıdır.

Bu düşüncelerle, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünü kutluyor; bu toprakları bizlere vatan olarak emanet eden, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızı şükranla anıyorum.”

Hidayet Türkoğlu
Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı

 

 

 

Kaynak: tbf.org.tr

Kategori Bizden Haberler
Pazartesi, 15 Mart 2021 00:00

Can ATSÜREN Bursa Basketbol İl Temsilcisi

Bursa Basketbol İl temsilciliğini yürüten Emre BAYER 'in yerine  Bursa 'nın ileri gelen spor adamlarından Can ATSÜREN il temsilciliği görevine getirildi.

1993-2014 yılları arasında Basketbol Süper Liginde görev yapan Can ATSÜREN aynı zamanda aktif olarak A klasman Hakem Değerlendiriciliği görevine devam etmektedir. Okul Sporları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi de olan Can ATSÜREN birçok spor branşı ile ilgilenmiş ve Ulusal-Uluslararası başarılara imza atmıştır.  Ayrıca Beden Eğitimi öğretmeni görevine devam etmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Kategori Bizden Haberler
Cumartesi, 06 Mart 2021 00:00

Genel Kurul İlanı

BURSA BASKETBOL HAKEMLERİ VE GÖZLEMCİLERİ DERNEĞİ

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINDAN

DUYURU

Derneğimizin olağan genel kurul toplantısı 21/03/2021 tarihinde saat 12:00 da  Nilüfer Belediyesi Karaman Dernekler Yerleşkesi Karaman Mah. Fulya Sokak No:1 Nilüfer-Bursa adresinde aşağıdaki gündeme göre, yeterli çoğunluk sağlanamadığı takdirde ise ikinci toplantı 28/03/2021 tarihinde aynı gündemle, aynı yer ve saatte yapılacaktır. Genel kurul üyelerimize önemle duyurulur.

                                                                         

                                                                                                                                                                                                     06.03.2021

                                                                                                                                                                                                     BBHGD

                                                                                                                                                                                                     Yönetim Kurulu

 

 

Genel Kurul Gündemi:

 

  • Açılış ve yoklama,
  • Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması.
  • Genel Kurul Başkanlık divanının seçimi,
  • Yönetim Kurulu faaliyet raporunun okunması
  • Denetim Kurulu raporunun okunması
  • Yönetim Kurulu faaliyet raporunun görüşülmesi ve ibrası
  • Denetim Kurulu raporunun görüşülmesi ve ibrası
  • Yeni dönem çalışma programı ile tahmini bütçesinin görüşülmesi,
  • Yönetim Kurulu, Denetleme Kurulu asıl ve yedek üyelerinin seçimi,
  • Dilek ve temenniler,
  • Kapanış.

 

 

 

NOT: Üye aidatını ödeyenler genel kurulda oy kullanma ve seçilme hakkına sahipttir

Üye aidatlarını ödemeyenler, yalnızca seçilme hakkına sahiptir.

Kategori Duyurular